Een cv repareren in huis? Advies van de loodgieter!

By | Blog | No Comments

Een cv repareren blijkt soms makkelijker te zijn dan veel woningbezitters op voorhand denken. Bij een storing in de cv-ketel wilt u deze zo snel mogelijk verholpen hebben, om te voorkomen dat u zonder warm water of zonder een werkende verwarming komt te zitten. Zeker op de koude herfst- en winteravonden wilt u er immers warm bij kunnen zitten! Naast de mogelijkheid om de loodgieter in te schakelen voor het repareren van een kapotte cv, kunt u de cv soms ook zelf repareren. De loodgieter geeft u graag een aantal handige tips die dit makkelijker voor u kunnen maken.

Een foutcode op internet opzoeken

Bij een storing in de cv-ketel vindt u vaak een foutcode op het display van de cv-ketel. Door de foutcode in de handleiding van de kapotte cv op te zoeken, weet u vaak razendsnel welke stappen u kunt zetten om de cv-storing te verhelpen. In sommige gevallen is het voldoende om de cv-ketel te resetten.

Wanneer u meer ervaring heeft met het uitvoeren van klussen aan de cv-ketel, dan kunt u er ook voor kiezen om de cv-ketel te reinigen. Soms zit er veel stof tussen de onderdelen van de cv-ketel, waardoor de werking van de cv-ketel negatief beïnvloed wordt. Het schoonmaken van de binnenzijde van de cv-ketel kan in dit geval de oplossing bieden.

Hulp van een loodgieter inschakelen

Naast de mogelijkheid om de kapotte cv zelf te repareren kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om de hulp van de loodgieter in te schakelen. Een loodgieter heeft doorgaans een dermate ruime ervaring in het oplossen van cv-storingen, dat de loodgieter altijd voor een passende oplossing kan zorgen. Het is sterk aan te raden om de loodgieter eens per twee jaar naar de staat van uw cv-ketel te laten kijken.

Met deze tips kun je verstoppingen voorkomen

By | Blog | No Comments

Ben je het zat om keer op keer de afvoer te moeten ontstoppen? Het is een heel vervelend werk om voor de zoveelste keer de afvoer vrij van vuil en verstoppingen te moeten maken, en in onze verbeelding is het lang niet altijd te voorkomen. Toch zijn heel veel verstoppingen juist wel goed te verhelpen. Het is daarom een goed moment om eens een aantal tips op een rijtje te zetten over hoe de verstoppingen zo goed mogelijk voorkomen kunnen worden. Op die manier kan een boel ergernis worden voorkomen. Niemand vindt het immers leuk om voor de zoveelste keer de afvoer te moeten ontstoppen.

Spoel haren niet door

We kennen allemaal wel de horrorverhalen van haren in het doucheputje. Vaak is de verleiding groot om deze haren maar door te spoelen. Het probleem van haren is echter dat ze niet oplossen in water. De haren raken eenmaal in de afvoer heel erg in de klit en zullen daar een kluwen van haren vormen. Wanneer er zich een oneffenheid in de afvoer vormt, bijvoorbeeld wegens etensresten, kunnen de haren zich daaraan hechten en kan zo een verstopping ontstaan. Probeer daarom haren in de douche niet door te spoelen in de afvoer, maar ze in de prullenbak te doen. Zo voorkom je dat er een verstopping optreedt.

Etensresten horen in de prullenbak

Een andere tip is om etensresten niet in de gootsteen of de vaatwasser achter te laten, maar om deze in de prullenbak te vegen. Denk hierbij aan borden waar nog etensresten op liggen en die anders met de afwas mee zouden gaan. Het is verstandiger om deze etensresten gewoon de prullenbak in te vegen. Op die manier kunnen de etensresten niet meer voor verstoppingen zorgen.

wastafel verstopt

Wat te doen bij een afvoerputverstopping?

By | Blog | No Comments

Afvoerputjes verstoppen regelmatig. Dit komt doordat vuil met het water mee gaat de pijpen in. De sifon is speciaal zo gemaakt dat hij vuil opvangt onder in zijn nek, maar soms kan dit zich ophopen en een blokkade veroorzaken. Deze blokkades zijn meestal gemakkelijk op te lossen en het is niet nodig om hier een loodgieter voor te bellen.

Gebruik de ontstopper

De ontstopper is een ouderwets gereedschap, maar werkt nog altijd prima voor problemen met je putjes. De druk die je er mee op de pijp uitoefent, kan vuil in de zwanenhals losmaken. Zorg er wel altijd voor dat je de overloop gaatjes dicht houdt zo dat er geen lucht in de pijpen kan komen.

Reinig zelf de sifon

Een aangenaam klusje is het niet, maar je kan ook makkelijk zelf je sifon reinigen. Plaats een emmer onder de pijpen zodat je het vuil en water veilig opvangt en draai de schroeven los. In verband met geurtjes is het verstandig om een raam open te zetten. Als je alles los gemaakt hebt kan je beginnen met schoonmaken van de sifon en de pijpen er omheen. Daarna plaats je alles weer netjes terug. Vaak lost dit de opstopping meteen op.

Gebruik bak soda en azijn als ontstoppingsmiddel

Dit is een geweldig alternatief voor de chemische middelen die je in de winkel kan kopen en het is goedkoper en beter voor het milieu. Neem een kop bak soda en strooi dat in je putje. Giet hier langzaam een kop azijn overheen en deze combinatie zal gaan schuimen en borrelen waardoor het vuil los raakt en zacht wordt. Na 15 minuten spoel je alles weg met kokend water.

Een blokkade voorkomen

Door je pijpen regelmatig te reinigen kan je een opstopping ook voorkomen. Neem vaker de sifon af en maak de pijpen schoon of gooi af en toe een beetje bak soda met azijn door je putjes. Je kan ook netjes kopen die je in je putje kan leggen en die het vuil er al uit filteren voordat het je pijpen kan bereiken. Voor hardnekkige en terugkerende problemen is het tijd om een loodgieter te bellen.

Schaf een bladvanger voor in de regenpijp aan

By | Blog | No Comments

Regelmatig raden onze loodgieters woningbezitters aan om een bladvanger in hun regenpijp te laten plaatsen. Met een bladvanger houdt u het merendeel van de bladeren en takjes die tijdens de herfstmaanden in uw regenpijp stromen tegen. Dit is belangrijk om de kans op een verstopping in de afvoer zo klein mogelijk te maken. Hoewel een verstopping nog vrij eenvoudig te verhelpen is, gaat een verstopping in de regenpijp vaak gepaard met het overstromen van de regenpijp. Het vocht wat hierbij uit uw regenpijp stroomt zal gedeeltelijk in uw muren trekken. Aan de buitenkant ziet u hier weinig van, maar aan de binnenzijde van uw woning zullen vervelende schimmelplekken ontstaan.

Hulp van een loodgieter bij verstoppingen

Een loodgieter kan u helpen bij het verhelpen van verstoppingen in uw afvoer. Dit geldt zowel voor de afvoer onder uw regenpijp, als bij de afvoer van uw toilet, de douche of een gootsteen. Des te sneller u een verstopte afvoer door laat spuiten door onze loodgieters, des te kleiner wordt de kans op vervelende complicaties. Een verstopping gaat vaak gepaard met een smerige stank, daarbij kunt u uw toilet of douche in het ergste geval niet meer gebruiken zonder dat de afvoer overstroomt.

De bladvangers voor in de regenpijp zijn zowel online, als in een fysieke winkel aan te schaffen en kosten vaak niet meer dan een paar euro. U kunt de bladvanger zelf in de regenpijp plaatsen, maar dit ook laten doen door onze loodgieters.

Loodgieter uit Zwolle: snel en vakkundig uw buitenkraan afsluiten

By | Blog | No Comments

Veel woningbezitters vergeten het belang van het afsluiten van de buitenkraan tijdens de wintermaanden. Wanneer het buiten vriest zal ook de grond bevriezen en lopen uw leidingen gevaar. Het stilstaande water in de leidingen kan namelijk door grondvorst bevriezen en daardoor uitzetten.
Als gevolg hiervan komt er een dermate grote druk op de leidingen te staan, dat deze zullen knappen. Over het algemeen heeft u dit niet meteen door, omdat het water bevroren is. Pas wanneer het leidingwater weer ontdooid begint dit uit de leidingen te stromen en ontstaat er waterschade aan uw muren of vloeren. De loodgieter in Zwolle helpt u bij het voorkomen van een dergelijke lekkage!

Buitenkraan af laten sluiten door loodgieter in Zwolle

De loodgieter in Zwolle zoekt voor u naar de afsluiter van de buitenkraan, die zich vaak in de kruipruimte onder uw woning of bij de afvoer van uw gootsteen bevindt. Een loodgieter beschikt over een universeel sleuteltje, waarmee vrijwel iedere afsluiter kan worden omgedraaid. Het is belangrijk om dit tijdig te doen, zodat het water in de leidingen nog niet bevroren is. Mochten de leidingen toch bevroren zijn, dan zal de loodgieter uit Zwolle deze proberen te ontdooien met warme doeken. Besef u echter wel dat dit vaak niet mogelijk is bij leidingen die tussen muren of buiten de kruipruimte lopen.

Hoe kan ik de buitenkraan in de lente weer gebruiken?

Na de vorstperiode kunt u de hulp van de loodgieter in Zwolle opnieuw inschakelen. De loodgieter voert nu precies dezelfde handelingen uit, maar sluit de buitenkraan nu juist weer aan op het leidingnetwerk. U kunt de buitenkraan na het aansluiten direct weer gebruiken, al zal er bij het openen van de kraan nog wat lucht in de leidingen zitten. Dit is gebruikelijk en kan geen kwaad.

loodgieter Zwolle Assendorp

Vergeet niet je oude cv-ketel op tijd te vervangen

By | Blog | No Comments

Het zal je misschien zijn ontgaan, maar de kans is groot dat je cv-ketel alweer wat jaren oud is. Nu kunnen ze best wat hebben, maar na een jaar of tien tot vijftien wordt het echt tijd voor een nieuwe. Wees vooral waakzaam als de winter eraan komt. Een oude cv-ketel kan na de zomerstop vaak het extra werk niet aan om een woning warm te krijgen. En het is vervelend als hij juist dan kapot gaat.

Wat is er te krijgen

Als je eraan denkt om gewoon weer een verwarmingsketel aan te schaffen, dan kun je die optie alvast wegstrepen. Die ketel wordt namelijk niet meer verkocht in Nederland. Te oud en achterhaalt, inmiddels. Daarom kun je nu kiezen uit drie moderne modellen die geen warmte verliezen, zodat je niet of nauwelijks te veel aan stookkosten betaalt. Laat je hierover goed informeren, want de prijzen lopen erg uiteen.

Waarde van je huis gaat stijgen

Buiten dat de aanschaf van een nieuwe cv-ketel ervoor gaat zorgen dat je op jaarbasis veel minder hoeft te betalen aan stookkosten, zorgt het er ook voor dat je huis in waarde stijgt. Een goede cv-ketel staat namelijk gelijk aan een beter energielabel en daar houdt de huizenmarkt in Nederland van. Dus als je van plan bent om in de voorziene toekomst te gaan verhuizen, is het geen slecht idee om een nieuwe cv-ketel in overweging te nemen. Zo bespaar je op je stookkosten en verdien je er ook nog wat op.

loodgieter Zwolle Zuid

Vuilwaterafvoer verstopt?

By | Blog | No Comments

Helaas kan het gebeuren dat de vuilwaterafvoer installatie verstopt raakt. Het is dan van belang dat de loodgieter zo snel mogelijk de afvoer weer komt ontstoppen, of in ieder geval het probleem verhelpt. Ook bij problemen met de vuilwaterafvoer installatie kun je dus bij de loodgieter terecht; ook al denken veel mensen dat dit niet het geval is. In dit artikel zullen we kort en bondig uitleggen wat de loodgieter precies kan doen met de vuilwaterafvoer installatie. Want wat is de vuilwaterafvoer installatie nu eigenlijk precies?

Het wel en wee van de vuilwaterafvoer installatie

Een vuilwaterafvoer installatie merk je eigenlijk pas op als er iets goed mis is. Je bent dan ineens op de hoogte van de aanwezigheid van de vuilwaterafvoer installatie, en niet eens heel subtiel. Je kunt namelijk vervelende geurtjes tegenkomen, of zelfs merken dat er rioolwater omhoog komt. Een iets subtielere manier om er achter te komen dat de vuilwaterafvoer installatie niet meer werkt, is doordat het weglopen van het water steeds trager gaat. Laat dit niet zoals het is maar trek snel aan de bel bij de loodgieter. Hij kan vaak de problemen nog verhelpen voordat het echt te laat is en er heel wat meer tijd gaat zitten in het verhelpen van het probleem.

Milieuvriendelijke cv installatie

By | Blog | No Comments

De cv installatie in ons huis is één van de grootte energieverbruikers. Dit wordt maandelijks duidelijk wanneer de gasrekening weer op de deurmat valt. Het warme water dat we in de badkamer, keuken en voor de verwarming gebruiken wordt in de cv ketel tot een aangename temperatuur verwarmd. Dit wordt gedaan door het water in de ketel te verwarmen met behulp van gas. Tegenwoordig zijn er echter ook meer milieuvriendelijke cv installaties verkrijgbaar. Hierbij wordt er geen gas gebruikt voor het verwarmen van het water en de verwarming, maar de duurzame energiebron van de zon. Door een zonneboiler op het dak van het huis te laten plaatsen kan de verwarming en het warme water uit de kraan verwarmd worden zonder dat hiervoor energie verbruikt wordt.

Zonneboiler en zonnepanelen

Om de zon als energiebron in huis te gebruiken en hiermee te besparen op het energieverbruik heb je als huiseigenaar verschillende opties voorhanden. De simpelste oplossing is een zonneboiler op het dak laten plaatsen. Deze oplossing is niet te vergelijken met zonnepanelen. Een zonneboiler is namelijk een stuk kleiner en zal niet vrijwel het hele dak bedekken zoals dit wel het geval is met zonnepanelen. Zonnepanelen kunnen wel meerdere functies vervullen. Zo kunnen zonnepanelen bijvoorbeeld naast water en de verwarming opwarmen ook stroom opwekken. Een zonneboiler is enkel en alleen bedoeld om het water van de cv ketel te verwarmen. Echter ook met enkel deze oplossing kan een grote hoeveelheid energie bespaard worden.

loodgieter Hattem

Storingen voorkomen dankzij CV ketel onderhoud

By | Blog | No Comments

Het voorkomen van storingen van de CV ketel is van groot belang. Dit omdat een CV ketel die last heeft van een storing voor veel narigheid kan zorgen. Zo staat men bijvoorbeeld regelmatig onder een koude douche door een storing van de CV ketel. Een ander gevolg van een CV ketel die last ondervindt van storingen is het niet (goed) meer opwarmen van de radiatoren in uw woning of bedrijfspand. Gelukkig kunt u wel wat doen om storingen van de CV ketel te voorkomen. Het regelmatig onderhouden van de CV ketel verkleint de kans op een storing namelijk aanzienlijk.

Periodiek onderhoud van de CV ketel

Zoals gezegd is de kans op een storing bij een goed en regelmatig onderhouden CV ketel veel kleiner. De professional die u kan van dienst kan zijn als het gaat om de CV ketel is de loodgieter. Deze specialist heeft voldoende kennis van CV ketels en de werking ervan om een CV ketel op de juiste wijze te onderhouden. Er wordt tijdens het onderhoud gekeken of er onderdelen zijn die versleten zijn of die verroest zijn. Indien nodig kan een onderdeel vervangen worden of kan er een reparatie worden uitgevoerd.

Hoe kan ik een lekkage opsporen?

By | Blog | No Comments

Het opsporen van een lekkage is vaak een lastig karwei. Een lekkage toont zich niet altijd even duidelijk, waardoor het erg lastig kan zijn om uit te vinden waar het water precies vandaan lekt. Vaak doe je er verstandig aan om een loodgieter in te schakelen. De kosten worden immers over het algemeen gedekt door de inboedel- of opstalverzekering, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het betalen van de loodgieter. Wel kun je er natuurlijk andere redenen voor hebben om zelf het lek op te willen sporen en we zullen je enkele handvatten geven om daarmee aan de slag te gaan.

Kun je zelf al een idee geven van de locatie van de lekkage?

Soms kun je zelf al een beetje inschatten waar de lekkage zich bevindt. Als je een waterplas net onder een radiator vindt, is de kans groot dat die radiator er iets mee te maken heeft en dat daar een lek in zit. Toch geeft dat geen zekerheid en wil je die soms wel hebben, bijvoorbeeld omdat je op de plek waar je denkt een lekkage aan te kunnen treffen geen lekkage aantreft. Wat kun je dan doen?

Lekdetectors

Als je zelf geen lek kunt vinden, kun je je wenden tot de wondere wereld van de lekdetectors. Zo zijn er warmtebeeldcamera’s waar je – hoe gek het ook moge klinken – zeer eenvoudig lekkages op kunt sporen dankzij het temperatuurverschil tussen het water en de omgevingstemperatuur. Mocht ook dat niet helpen dan zou je met een soort endoscoop de leidingen af kunnen gaan en kijken waar een leiding scheuren of kieren vertoont, al zul je dan al wel een idee moeten hebben waar de lekkage zich bevindt. Heb je zelf geen verstand van lekdetectie? Onze loodgieters in Zwolle helpen u graag!