Een expansievat kan niet gemist worden binnen woningen

By | Blog | No Comments

Weet u met welk doel een expansievat aan het circuit rond een cv-ketel geplaatst wordt? Het expansievat heeft een veel belangrijkere functie, dan door veel woningbezitters gedacht wordt. Niet voor niets wordt sterk aangeraden om het expansievat zeker eens per twee jaar na te laten kijken, enigszins afhankelijk van de leeftijd van het expansievat. Het onderhoud aan een expansievat kunt u vaak niet zelf uitvoeren. Laat hier een loodgieter voor komen, om de kans op ongelukken te minimaliseren.

In dit artikel vertellen onze loodgieters u meer over de samenstelling van het expansievat en de werking hiervan. Dit geeft u een beter beeld van de noodzaak van het laten plaatsen van een expansievat in huis.

Manier waarop een expansievat is samengesteld

De reden dat u zelf geen onderhoud aan het expansievat uit zou moeten voeren, is het feit dat men gas aan dit apparaat heeft toegevoegd. Het expansievat bestaat uit twee kamers, die gescheiden worden met een membraan. In een van beide ruimtes bevindt zich het hete water, wat vanuit de cv-ketel naar het expansievat gevoerd wordt. De andere ruimte is voorzien van een gas, wat in de meeste gevallen stikstof is. Stikstof heeft de eigenschap, dat het relatief makkelijk kan worden samengeperst. Dit is een vereiste om het doel van het gebruik van een expansievat te bereiken.

Werking van het expansievat bij een te hoge druk

Het doel van het expansievat in huis, is het verlagen van de druk als deze door het opwarmen van het water sterk toeneemt. Een toenemende druk in het circuit rond de cv-installatie zorgt ervoor, dat het membraan richting de ruimte met gas zal bewegen. Door het gas eenvoudig kan worden samengeperst, zal de druk op het circuit van de cv-installatie afnemen. Op deze manier blijft de druk op het gewenste niveau en zal deze de maximale druk van het circuit niet overschrijden. Vaak ligt deze maximale druk rond de drie bar.

Oplossing bij een veel te hoge druk

Mocht het expansievat de druk niet voldoende kunnen verlagen, dan is er nog een noodoplossing in dit circuit ingebouwd. Bij een veel te hoge druk zal het overstortventiel geactiveerd worden. Dit ventiel maakt het mogelijk om heet water uit het circuit te halen, wat voor een verlaging van de druk op het circuit zal zorgen. In veel gevallen zal het expansievat de druk echter voldoende verlagen, wat het gebruik van het overstortventiel overbodig maakt.

Waarom mensen steeds meer een urinoir aan laten leggen

By | Blog | No Comments

Tijdens onze dagelijks werkzaamheden als loodgieters, herkennen wij vaak als mensen steeds meer van een bepaalde toepassing in huis gebruikmaken. Zo zien we bijvoorbeeld al enige tijd dat meer en meer huishoudens een kokend water kraan in de keuken hebben en een douche met stoomcabine functionaliteit in de badkamer. De laatste tijd herkennen wij weer een nieuwe trend die in aankomst is. Wij worden namelijk steeds vaker ingehuurd voor een urinoir aanleggen in huizen van particulieren. Dat het om woningen gaat zeggen we erbij omdat we normaal gesproken urinoirs alleen op toiletten in bijvoorbeeld kroegen zien hangen. Het is dan ook een logische vraag waarom mensen steeds meer een urinoir aan laten leggen.

Nieuwe woningen en urinoirs

Wij vermoeden dat de opkomende trend van het aanleggen van urinoirs te maken heeft met de manier waarop nieuwe woningen tegenwoordig worden gebouwd. In het alsmaar drukker bevolkte Nederland worden woningen namelijk steeds kleiner gebouwd. Men is ook wel steeds beter geworden om zoveel mogelijk uit een kleine ruimte te halen met de inrichting van een woning. U zullen echter toch een aantal dingen ontbreken als minder oppervlakte beschikbaar is in het huis of appartement. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u enkel een losse toiletruimte heeft en geen wc in de badkamer. Hier is geen ruimte voor een volledige wc-pot. U kunt echter wel vaak een urinoir in de kleine badkamer kwijt. Dit is handig omdat u binnen een gezin hierdoor ’s ochtends tegelijk kunt plassen. Zo is er dus een duidelijk verband tussen nieuwe woningen en een urinoir aanleggen.

Waterleiding en afvoer aanleggen

Om een urinoir in uw badkamer, schuur, toiletruimte of waar dan ook in uw woning te realiseren zal een loodgieter langs moeten komen om een waterleiding en afvoer aan te leggen. Urinoirs behoren niet tot het sanitair dat in iedere standaard woning voorkomt. In tegenstelling tot wc potten, wasmachines en wastafels vindt u voor een urinoir aanleggen niet standaard de benodigde aansluitingen in uw woning. Voor een loodgieter is het echter een makkelijke taak om dit aan te leggen. Hij of zij kan een bestaande waterleiding verlengen en deze op de juiste hoogte uit de muur laten steken op de plek waar u het urinoir wilt plaatsen. Daaronder moet ook een afvoerpijp in de muur verwerkt worden die moet aansluiten op de riolering, zodat het afvalwater netjes wordt afgevoerd.

Loodgieter Zwolle

Hierop letten bij aansluiten aan- en afvoer op radiatoren

By | Blog | No Comments

Radiatoren aansluiten is een taak die u naar onze mening het beste aan een professionele loodgieter kunt overlaten. Tijdens het uitvoeren van de (op het eerste oog zo makkelijk lijkende) taak kunnen namelijk talloze dingen misgaan. U mag van geluk spreken als u hierdoor na de aansluiting enkel last heeft van een druppelend koppelstuk. De gevolgen kunnen ook vele malen ernstiger zijn, zoals het oplopen van brandwonden door het hete water in de radiatoren of maandenlang te veel energie verbruiken omdat het verwarmingssysteem totaal niet efficiënt functioneert. Om dit te voorkomen delen we in dit artikel enkele dingen waar u op moet letten bij het aansluiten van de aan- en afvoer op radiatoren.

Verwissel de aanvoer en afvoer niet

Het klinkt natuurlijk heel logisch, maar het voornaamste waar u op moet letten bij radiatoren aansluiten op de leidingen is dat u de aanvoer en afvoer niet verwisselt. Nu zal u misschien denken dat het dom is om dat hier te vermelden, maar de fout wordt toch vaker gemaakt dan gedacht. Het aansluiten van de leidingen kan namelijk best verwarrend zijn als u de radiatoren op een andere plek wilt hangen of als u van een horizontaal model naar een verticaal model wilt overstappen. Uiteraard is het niet moeilijk voor te stellen dat bij een verkeerd aangesloten aanvoer en afvoer de verwarming niet naar behoren zal functioneren.

Verdere aansluiting van radiatoren

Heeft u eenmaal bepaald welke leiding bedoeld is voor de aanvoer en welke voor de afvoer van het water? Dan kunt u met de verdere aansluiting van de radiatoren beginnen. Met knelfittingen maakt u de leidingen vast aan de op de radiator bevestigde koppelstukken. De loodgieter adviseert u om altijd een paar euro te investeren in het kopen van nieuwe knelfittingen. Hiermee voorkomt u dat u al in een vroeg stadium met een lekkende radiator te maken krijgt.

Last van vocht in huis? Zo kunt u dit bestrijden

By | Blog | No Comments

Vocht in huis moet u zeker niet negeren. Dit kan namelijk leiden tot waterschade en het aantrekken van schimmels en ongedierte die schadelijk zijn voor uw gezondheid. Een kleine vochtige plek op de muur of het plafond lijkt zo onschuldig. Als u dit probleem echter negeert, zal onvermijdelijk snel sprake zijn van schimmelvorming of de groei van zwammen. Ook hoeft u niet verbaasd op te kijken als plotseling allerlei onhygiënische ongedierte verschijnen. Zilvervisjes, kakkerlakken, muggen en ook muizen en ratten leven graag in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid. Heeft u last van vocht in huis? Dan kunt u dit zo bestrijden. 

Vroeg beginnen met vocht bestrijden 

Met vocht bestrijden kunt u het beste zo vroeg mogelijk beginnen. Hoe eerder u het probleem aanpakt, hoe makkelijker de bestrijding zal zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld al vaak de vorming van schimmel en de komst van ongedierte bestrijden door het huis goed te ventileren. Regelmatig de ramen openzetten of een extra ventilatierooster laten plaatsen zal de luchtvochtigheid direct laten dalen. Is er al wel sprake van schimmelvorming en de aanwezigheid van ongedierte als gevolg van een vochtprobleem dat al enige tijd bestaat, dan zal het moeilijker zijn om hiervan af te komen.  

Professionele hulp bij hardnekkig probleem 

Indien je last hebt van een hardnekkig vochtprobleem in huis, dan heeft u waarschijnlijk professionele hulp nodig om hiervan af te komen. Sommige loodgieters in Nederland hebben een specialisme in vochtbestrijding. De diensten zijn vooral bedoeld om te helpen bij hardnekkige problemen met vocht in huis. Deze worden dus niet veroorzaakt door een slechte ventilatie, maar bijvoorbeeld doordat muren vocht doorlaten in de woning of een daklekkage. Het vocht bestrijden in huis vereist dan een meer drastische aanpak. Zo kan het noodzakelijk zijn om de muren en het dak beter te isoleren of te bewerken met een waterdichte muurverf.  

Erkende loodgieter

Erkende loodgieter in Zwolle inschakelen

By | Uncategorized | No Comments

Loodgietersklussen wilt u door een erkende loodgieter in Zwolle uit laten voeren. Helaas komt het regelmatig voor dat er als gevolg van een verkeerde aanpak complicaties ontstaan bij loodgieterswerkzaamheden. U kunt bijvoorbeeld denken aan lekkages, die ontstaan als gevolg van leidingen die niet goed op elkaar aansluiten. Het klinkt als een makkelijk te voorkomen fout, maar dat is helaas niet altijd het geval. Ten tijde van de financiële crisis zijn veel loodgieters voor zichzelf gaan werken, omdat ze uit financiële nood ontslagen werden bij hun werkgever. Niet alleen het aantal loodgieters groeide, ook het aantal slotenmakers en bijvoorbeeld elektriciens nam toe. Dit heeft de kwaliteit van de meeste loodgietersbedrijven helaas niet verbeterd. Kies om deze reden altijd voor een erkende loodgieter in Zwolle.

Hoe herken ik een erkende loodgieter?

Een erkende loodgieter beschikt over de nodige diploma’s, om de verschillende werkzaamheden op het gebied van loodgieterselementen uit te kunnen voeren. Daarbij heeft een erkende loodgieter doorgaans een ruime ervaring in het vak. Onze loodgieters in Zwolle werken al jaren aan klussen bij mensen thuis. Ook voor bedrijven staan onze loodgieters dagelijks klaar. Daarnaast zijn wij als erkende loodgietersbedrijf lid van UNETO-VNI.

Kijk naar de recensies van loodgieters

Erkende loodgieterTwijfelt u over de kwaliteit van een loodgieter bij u in de stad? Zoek in dat geval altijd naar recensies op internet. Er zijn verschillende websites waarop consumenten een reactie over het door een loodgieter uitgevoerde werk kunnen achterlaten. Ook kunt u een loodgieter zelf naar referenties vragen. Mocht u in de buurt van Zwolle wonen, dan kunt u op onze erkende loodgieters rekenen. Wij zijn niet alleen actief in Zwolle zelf, maar ook in de omgeving hiervan. Zo kunnen we een zo groot mogelijke groep woningbezitters helpen bij het op een vakkundige wijze uitvoeren van verschillende loodgietersklussen. De kans op complicaties is zodoende minimaal.

Een cv repareren in huis? Advies van de loodgieter!

By | Blog | No Comments

Een cv repareren blijkt soms makkelijker te zijn dan veel woningbezitters op voorhand denken. Bij een storing in de cv-ketel wilt u deze zo snel mogelijk verholpen hebben, om te voorkomen dat u zonder warm water of zonder een werkende verwarming komt te zitten. Zeker op de koude herfst- en winteravonden wilt u er immers warm bij kunnen zitten! Naast de mogelijkheid om de loodgieter in te schakelen voor het repareren van een kapotte cv, kunt u de cv soms ook zelf repareren. De loodgieter geeft u graag een aantal handige tips die dit makkelijker voor u kunnen maken.

Een foutcode op internet opzoeken

Bij een storing in de cv-ketel vindt u vaak een foutcode op het display van de cv-ketel. Door de foutcode in de handleiding van de kapotte cv op te zoeken, weet u vaak razendsnel welke stappen u kunt zetten om de cv-storing te verhelpen. In sommige gevallen is het voldoende om de cv-ketel te resetten.

Wanneer u meer ervaring heeft met het uitvoeren van klussen aan de cv-ketel, dan kunt u er ook voor kiezen om de cv-ketel te reinigen. Soms zit er veel stof tussen de onderdelen van de cv-ketel, waardoor de werking van de cv-ketel negatief beïnvloed wordt. Het schoonmaken van de binnenzijde van de cv-ketel kan in dit geval de oplossing bieden.

Hulp van een loodgieter inschakelen

Naast de mogelijkheid om de kapotte cv zelf te repareren kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om de hulp van de loodgieter in te schakelen. Een loodgieter heeft doorgaans een dermate ruime ervaring in het oplossen van cv-storingen, dat de loodgieter altijd voor een passende oplossing kan zorgen. Het is sterk aan te raden om de loodgieter eens per twee jaar naar de staat van uw cv-ketel te laten kijken.

Met deze tips kun je verstoppingen voorkomen

By | Blog | No Comments

Ben je het zat om keer op keer de afvoer te moeten ontstoppen? Het is een heel vervelend werk om voor de zoveelste keer de afvoer vrij van vuil en verstoppingen te moeten maken, en in onze verbeelding is het lang niet altijd te voorkomen. Toch zijn heel veel verstoppingen juist wel goed te verhelpen. Het is daarom een goed moment om eens een aantal tips op een rijtje te zetten over hoe de verstoppingen zo goed mogelijk voorkomen kunnen worden. Op die manier kan een boel ergernis worden voorkomen. Niemand vindt het immers leuk om voor de zoveelste keer de afvoer te moeten ontstoppen.

Spoel haren niet door

We kennen allemaal wel de horrorverhalen van haren in het doucheputje. Vaak is de verleiding groot om deze haren maar door te spoelen. Het probleem van haren is echter dat ze niet oplossen in water. De haren raken eenmaal in de afvoer heel erg in de klit en zullen daar een kluwen van haren vormen. Wanneer er zich een oneffenheid in de afvoer vormt, bijvoorbeeld wegens etensresten, kunnen de haren zich daaraan hechten en kan zo een verstopping ontstaan. Probeer daarom haren in de douche niet door te spoelen in de afvoer, maar ze in de prullenbak te doen. Zo voorkom je dat er een verstopping optreedt.

Etensresten horen in de prullenbak

Een andere tip is om etensresten niet in de gootsteen of de vaatwasser achter te laten, maar om deze in de prullenbak te vegen. Denk hierbij aan borden waar nog etensresten op liggen en die anders met de afwas mee zouden gaan. Het is verstandiger om deze etensresten gewoon de prullenbak in te vegen. Op die manier kunnen de etensresten niet meer voor verstoppingen zorgen.

wastafel verstopt

Wat te doen bij een afvoerputverstopping?

By | Blog | No Comments

Afvoerputjes verstoppen regelmatig. Dit komt doordat vuil met het water mee gaat de pijpen in. De sifon is speciaal zo gemaakt dat hij vuil opvangt onder in zijn nek, maar soms kan dit zich ophopen en een blokkade veroorzaken. Deze blokkades zijn meestal gemakkelijk op te lossen en het is niet nodig om hier een loodgieter voor te bellen.

Gebruik de ontstopper

De ontstopper is een ouderwets gereedschap, maar werkt nog altijd prima voor problemen met je putjes. De druk die je er mee op de pijp uitoefent, kan vuil in de zwanenhals losmaken. Zorg er wel altijd voor dat je de overloop gaatjes dicht houdt zo dat er geen lucht in de pijpen kan komen.

Reinig zelf de sifon

Een aangenaam klusje is het niet, maar je kan ook makkelijk zelf je sifon reinigen. Plaats een emmer onder de pijpen zodat je het vuil en water veilig opvangt en draai de schroeven los. In verband met geurtjes is het verstandig om een raam open te zetten. Als je alles los gemaakt hebt kan je beginnen met schoonmaken van de sifon en de pijpen er omheen. Daarna plaats je alles weer netjes terug. Vaak lost dit de opstopping meteen op.

Gebruik bak soda en azijn als ontstoppingsmiddel

Dit is een geweldig alternatief voor de chemische middelen die je in de winkel kan kopen en het is goedkoper en beter voor het milieu. Neem een kop bak soda en strooi dat in je putje. Giet hier langzaam een kop azijn overheen en deze combinatie zal gaan schuimen en borrelen waardoor het vuil los raakt en zacht wordt. Na 15 minuten spoel je alles weg met kokend water.

Een blokkade voorkomen

Door je pijpen regelmatig te reinigen kan je een opstopping ook voorkomen. Neem vaker de sifon af en maak de pijpen schoon of gooi af en toe een beetje bak soda met azijn door je putjes. Je kan ook netjes kopen die je in je putje kan leggen en die het vuil er al uit filteren voordat het je pijpen kan bereiken. Voor hardnekkige en terugkerende problemen is het tijd om een loodgieter te bellen.

Schaf een bladvanger voor in de regenpijp aan

By | Blog | No Comments

Regelmatig raden onze loodgieters woningbezitters aan om een bladvanger in hun regenpijp te laten plaatsen. Met een bladvanger houdt u het merendeel van de bladeren en takjes die tijdens de herfstmaanden in uw regenpijp stromen tegen. Dit is belangrijk om de kans op een verstopping in de afvoer zo klein mogelijk te maken. Hoewel een verstopping nog vrij eenvoudig te verhelpen is, gaat een verstopping in de regenpijp vaak gepaard met het overstromen van de regenpijp. Het vocht wat hierbij uit uw regenpijp stroomt zal gedeeltelijk in uw muren trekken. Aan de buitenkant ziet u hier weinig van, maar aan de binnenzijde van uw woning zullen vervelende schimmelplekken ontstaan.

Hulp van een loodgieter bij verstoppingen

Een loodgieter kan u helpen bij het verhelpen van verstoppingen in uw afvoer. Dit geldt zowel voor de afvoer onder uw regenpijp, als bij de afvoer van uw toilet, de douche of een gootsteen. Des te sneller u een verstopte afvoer door laat spuiten door onze loodgieters, des te kleiner wordt de kans op vervelende complicaties. Een verstopping gaat vaak gepaard met een smerige stank, daarbij kunt u uw toilet of douche in het ergste geval niet meer gebruiken zonder dat de afvoer overstroomt.

De bladvangers voor in de regenpijp zijn zowel online, als in een fysieke winkel aan te schaffen en kosten vaak niet meer dan een paar euro. U kunt de bladvanger zelf in de regenpijp plaatsen, maar dit ook laten doen door onze loodgieters.

Loodgieter uit Zwolle: snel en vakkundig uw buitenkraan afsluiten

By | Blog | No Comments

Veel woningbezitters vergeten het belang van het afsluiten van de buitenkraan tijdens de wintermaanden. Wanneer het buiten vriest zal ook de grond bevriezen en lopen uw leidingen gevaar. Het stilstaande water in de leidingen kan namelijk door grondvorst bevriezen en daardoor uitzetten.
Als gevolg hiervan komt er een dermate grote druk op de leidingen te staan, dat deze zullen knappen. Over het algemeen heeft u dit niet meteen door, omdat het water bevroren is. Pas wanneer het leidingwater weer ontdooid begint dit uit de leidingen te stromen en ontstaat er waterschade aan uw muren of vloeren. De loodgieter in Zwolle helpt u bij het voorkomen van een dergelijke lekkage!

Buitenkraan af laten sluiten door loodgieter in Zwolle

De loodgieter in Zwolle zoekt voor u naar de afsluiter van de buitenkraan, die zich vaak in de kruipruimte onder uw woning of bij de afvoer van uw gootsteen bevindt. Een loodgieter beschikt over een universeel sleuteltje, waarmee vrijwel iedere afsluiter kan worden omgedraaid. Het is belangrijk om dit tijdig te doen, zodat het water in de leidingen nog niet bevroren is. Mochten de leidingen toch bevroren zijn, dan zal de loodgieter uit Zwolle deze proberen te ontdooien met warme doeken. Besef u echter wel dat dit vaak niet mogelijk is bij leidingen die tussen muren of buiten de kruipruimte lopen.

Hoe kan ik de buitenkraan in de lente weer gebruiken?

Na de vorstperiode kunt u de hulp van de loodgieter in Zwolle opnieuw inschakelen. De loodgieter voert nu precies dezelfde handelingen uit, maar sluit de buitenkraan nu juist weer aan op het leidingnetwerk. U kunt de buitenkraan na het aansluiten direct weer gebruiken, al zal er bij het openen van de kraan nog wat lucht in de leidingen zitten. Dit is gebruikelijk en kan geen kwaad.

Call Now Button