Een cv repareren in huis? Advies van de loodgieter!

Blog

Een cv repareren blijkt soms makkelijker te zijn dan veel woningbezitters op voorhand denken. Bij een storing in de cv-ketel wilt u deze zo snel mogelijk verholpen hebben, om te voorkomen dat u zonder warm water of zonder een werkende verwarming komt te zitten. Zeker op de koude herfst- en winteravonden wilt u er immers warm bij kunnen zitten! Naast de mogelijkheid om de loodgieter in te schakelen voor het repareren van een kapotte cv, kunt u de cv soms ook zelf repareren. De loodgieter geeft u graag een aantal handige tips die dit makkelijker voor u kunnen maken.

Een foutcode op internet opzoeken

Bij een storing in de cv-ketel vindt u vaak een foutcode op het display van de cv-ketel. Door de foutcode in de handleiding van de kapotte cv op te zoeken, weet u vaak razendsnel welke stappen u kunt zetten om de cv-storing te verhelpen. In sommige gevallen is het voldoende om de cv-ketel te resetten.

Wanneer u meer ervaring heeft met het uitvoeren van klussen aan de cv-ketel, dan kunt u er ook voor kiezen om de cv-ketel te reinigen. Soms zit er veel stof tussen de onderdelen van de cv-ketel, waardoor de werking van de cv-ketel negatief beïnvloed wordt. Het schoonmaken van de binnenzijde van de cv-ketel kan in dit geval de oplossing bieden.

Hulp van een loodgieter inschakelen

Naast de mogelijkheid om de kapotte cv zelf te repareren kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om de hulp van de loodgieter in te schakelen. Een loodgieter heeft doorgaans een dermate ruime ervaring in het oplossen van cv-storingen, dat de loodgieter altijd voor een passende oplossing kan zorgen. Het is sterk aan te raden om de loodgieter eens per twee jaar naar de staat van uw cv-ketel te laten kijken.

Waarom kiest u voor ons?

De cv expert
24-uurs loodgietersdienst
Direct beschikbaar
Voordelige prijzen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button