Het herkennen van lekkages

Blog

U weet ongetwijfeld dat een lekkage behoorlijk wat schade aan kan richten. Daarom wilt u er natuurlijk alles aan doen om niet te maken te krijgen met een lekkende leiding. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Een lekkage kan namelijk van de ene op de andere dag ontstaan. Om te voorkomen dat er veel waterschade ontstaat, is het belangrijk om lekkages te herkennen. Maar hoe doet u dit eigenlijk? Wij geven u in deze tekst een aantal tips.

Vochtplekken

De meeste leidingen zijn tegenwoordig verwerkt in een vloer of muur. Ze worden weliswaar goed beschermd, maar dit betekent niet dat ze niet kunnen gaan lekken. Het probleem is alleen dat een lekkage in uw vloer of muur vaak niet direct zichtbaar wordt. Ziet u plots vochtplekken op uw muur? Dan is de kans groot dat er sprake is van een lek. Vochtplekken vormen namelijk vaak een herkenningspunt van een lekkage. Wilt u het zeker voor het onzekere nemen? Schakel dan een loodgieter in.

Verlaagde waterdruk

Het kan enige tijd duren alvorens vochtplekken zichtbaar worden. Gelukkig zijn er ook andere zaken waaraan u een lekkage kunt herkennen. Neem bijvoorbeeld de waterdruk. Zet u de kraan volledig open? Dan stroomt het water hier vaak hard uit. Is dit niet het geval? Dan duidt dit mogelijk op een lekkage. Het water ontsnapt in dat geval elders uit de leiding, waardoor de druk (gedeeltelijk) verloren gaat. Ga daarom direct op onderzoek uit bij een verlaagde waterdruk.

Lekdetectie

Ziet u geen plas water staan? Dan denkt u mogelijk dat er geen sprake is van een lek. Dit is echter een verkeerde gedachtegang. Er kan namelijk ook sprake zijn van een zogeheten onzichtbare lekkage. U kunt zo’n lek opsporen door zelf uw vloer of muur open te breken. Hiermee richt u echter onnodig veel schade aan. U kunt namelijk ook een loodgieter inschakelen. Hij kan de bron van het lek namelijk zeer nauwkeurig lokaliseren met behulp van lekdetectie. Zodoende hoeft er slechts een klein stuk van uw vloer of muur opengebroken te worden om het lek te verhelpen.

Waarom kiest u voor ons?

De cv expert
24-uurs loodgietersdienst
Direct beschikbaar
Voordelige prijzen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button