Hoe kan ik een lekkage opsporen?

Lekdetectie
Blog

Het opsporen van een lekkage is vaak een lastig karwei. Een lekkage toont zich niet altijd even duidelijk, waardoor het erg lastig kan zijn om uit te vinden waar het water precies vandaan lekt. Vaak doe je er verstandig aan om een loodgieter in te schakelen. De kosten worden immers over het algemeen gedekt door de inboedel- of opstalverzekering, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het betalen van de loodgieter. Wel kun je er natuurlijk andere redenen voor hebben om zelf het lek op te willen sporen en we zullen je enkele handvatten geven om daarmee aan de slag te gaan.

Kun je zelf al een idee geven van de locatie van de lekkage?

Soms kun je zelf al een beetje inschatten waar de lekkage zich bevindt. Als je een waterplas net onder een radiator vindt, is de kans groot dat die radiator er iets mee te maken heeft en dat daar een lek in zit. Toch geeft dat geen zekerheid en wil je die soms wel hebben, bijvoorbeeld omdat je op de plek waar je denkt een lekkage aan te kunnen treffen geen lekkage aantreft. Wat kun je dan doen?

Lekdetectors

Als je zelf geen lek kunt vinden, kun je je wenden tot de wondere wereld van de lekdetectors. Zo zijn er warmtebeeldcamera’s waar je – hoe gek het ook moge klinken – zeer eenvoudig lekkages op kunt sporen dankzij het temperatuurverschil tussen het water en de omgevingstemperatuur. Mocht ook dat niet helpen dan zou je met een soort endoscoop de leidingen af kunnen gaan en kijken waar een leiding scheuren of kieren vertoont, al zul je dan al wel een idee moeten hebben waar de lekkage zich bevindt. Heb je zelf geen verstand van lekdetectie? Onze loodgieters in Zwolle helpen u graag!

Waarom kiest u voor ons?

De cv expert
24-uurs loodgietersdienst
Direct beschikbaar
Voordelige prijzen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button