Last van vocht in huis? Zo kunt u dit bestrijden

Lekkage
Blog

Vocht in huis moet u zeker niet negeren. Dit kan namelijk leiden tot waterschade en het aantrekken van schimmels en ongedierte die schadelijk zijn voor uw gezondheid. Een kleine vochtige plek op de muur of het plafond lijkt zo onschuldig. Als u dit probleem echter negeert, zal onvermijdelijk snel sprake zijn van schimmelvorming of de groei van zwammen. Ook hoeft u niet verbaasd op te kijken als plotseling allerlei onhygiënische ongedierte verschijnen. Zilvervisjes, kakkerlakken, muggen en ook muizen en ratten leven graag in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid. Heeft u last van vocht in huis? Dan kunt u dit zo bestrijden. 

Vroeg beginnen met vocht bestrijden 

Met vocht bestrijden kunt u het beste zo vroeg mogelijk beginnen. Hoe eerder u het probleem aanpakt, hoe makkelijker de bestrijding zal zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld al vaak de vorming van schimmel en de komst van ongedierte bestrijden door het huis goed te ventileren. Regelmatig de ramen openzetten of een extra ventilatierooster laten plaatsen zal de luchtvochtigheid direct laten dalen. Is er al wel sprake van schimmelvorming en de aanwezigheid van ongedierte als gevolg van een vochtprobleem dat al enige tijd bestaat, dan zal het moeilijker zijn om hiervan af te komen.  

Professionele hulp bij hardnekkig probleem 

Indien je last hebt van een hardnekkig vochtprobleem in huis, dan heeft u waarschijnlijk professionele hulp nodig om hiervan af te komen. Sommige loodgieters in Nederland hebben een specialisme in vochtbestrijding. De diensten zijn vooral bedoeld om te helpen bij hardnekkige problemen met vocht in huis. Deze worden dus niet veroorzaakt door een slechte ventilatie, maar bijvoorbeeld doordat muren vocht doorlaten in de woning of een daklekkage. Het vocht bestrijden in huis vereist dan een meer drastische aanpak. Zo kan het noodzakelijk zijn om de muren en het dak beter te isoleren of te bewerken met een waterdichte muurverf.  

Waarom kiest u voor ons?

De cv expert
24-uurs loodgietersdienst
Direct beschikbaar
Voordelige prijzen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button