Loodgieter uit Zwolle: snel en vakkundig uw buitenkraan afsluiten

Blog

Veel woningbezitters vergeten het belang van het afsluiten van de buitenkraan tijdens de wintermaanden. Wanneer het buiten vriest zal ook de grond bevriezen en lopen uw leidingen gevaar. Het stilstaande water in de leidingen kan namelijk door grondvorst bevriezen en daardoor uitzetten.
Als gevolg hiervan komt er een dermate grote druk op de leidingen te staan, dat deze zullen knappen. Over het algemeen heeft u dit niet meteen door, omdat het water bevroren is. Pas wanneer het leidingwater weer ontdooid begint dit uit de leidingen te stromen en ontstaat er waterschade aan uw muren of vloeren. De loodgieter in Zwolle helpt u bij het voorkomen van een dergelijke lekkage!

Buitenkraan af laten sluiten door loodgieter in Zwolle

De loodgieter in Zwolle zoekt voor u naar de afsluiter van de buitenkraan, die zich vaak in de kruipruimte onder uw woning of bij de afvoer van uw gootsteen bevindt. Een loodgieter beschikt over een universeel sleuteltje, waarmee vrijwel iedere afsluiter kan worden omgedraaid. Het is belangrijk om dit tijdig te doen, zodat het water in de leidingen nog niet bevroren is. Mochten de leidingen toch bevroren zijn, dan zal de loodgieter uit Zwolle deze proberen te ontdooien met warme doeken. Besef u echter wel dat dit vaak niet mogelijk is bij leidingen die tussen muren of buiten de kruipruimte lopen.

Hoe kan ik de buitenkraan in de lente weer gebruiken?

Na de vorstperiode kunt u de hulp van de loodgieter in Zwolle opnieuw inschakelen. De loodgieter voert nu precies dezelfde handelingen uit, maar sluit de buitenkraan nu juist weer aan op het leidingnetwerk. U kunt de buitenkraan na het aansluiten direct weer gebruiken, al zal er bij het openen van de kraan nog wat lucht in de leidingen zitten. Dit is gebruikelijk en kan geen kwaad.

Waarom kiest u voor ons?

De cv expert
24-uurs loodgietersdienst
Direct beschikbaar
Voordelige prijzen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button