038-7820507
24/7 bereikbaar

VAN VERSTOPPINGEN TOT LEKKAGES

EEN ERKEND LOODGIETERSBEDRIJF

ALTIJD BEREIKBAAR VOOR NOODGEVALLEN

SNEL TER PLAATSE IN ZWOLLE EN OMGEVING

Riool laten ontstoppen in Zwolle

Een riool kan op tal van manieren verstopt raken. Vaak hangt de verstopping samen met het onjuiste gebruik van het riool. Tegenwoordig gooit men gerust van alles door het riool heen, terwijl dit er helemaal niet voor gemaakt is. Zo worden er niet zelden frituurpannen met frituurolie of –vet geleegd boven de wc pot. Frituurvet zal stollen als het afkoelt en lost bovendien niet op in water, waardoor een verstopping hierdoor lastig weg zal gaan. Ook komt het regelmatig voor dat er – al dan niet per ongeluk – washandjes, maandverband en andere verzorgingsproducten worden doorgespoeld. Deze komen in een bocht vast te zitten, waarna er steeds meer vuil aan blijft hangen. Op den duur is de verstopping zo hevig dat het water helemaal niet meer weg stroomt en de wc pot overstroomt. Het beste is het dus om een riool ontstoppen in Zwolle niet uit te stellen en dit zo snel mogelijk te laten plaatsvinden.

Riool ontstoppen? Ga niet direct ploppen

Een rioolontstopper zal eerst op zoek gaan naar de locatie van de verstopping. Vaak is dit voor een leek lastig te vinden, maar zal een professionele ontstopper dankzij zijn ervaring en apparatuur de verstopping snel kunnen lokaliseren. Als dit is gebeurd kan de verstopping worden verwijderd. Als het gaat om oplosbare producten zoals een berg wc papier, zal de verstopping worden doorgeprikt waarna het op kan lossen en verdwenen is. Bij overige producten, zoals de genoemde washandjes en dergelijke, zal de verstopping er uit worden gehaald.

Wanneer je zelf een poging doet, zul je al snel de verstopping verder de afvoer in duwen. Je kunt daarom veel beter direct een loodgieter of ontstopper inschakelen dan zelf aan de slag gaan als je geen idee hebt waar de verstopping zich bevindt.

Riool Ontstoppen Zwolle