Met deze tips kun je verstoppingen voorkomen

By 15 december 2016Blog

Ben je het zat om keer op keer de afvoer te moeten ontstoppen? Het is een heel vervelend werk om voor de zoveelste keer de afvoer vrij van vuil en verstoppingen te moeten maken, en in onze verbeelding is het lang niet altijd te voorkomen. Toch zijn heel veel verstoppingen juist wel goed te verhelpen. Het is daarom een goed moment om eens een aantal tips op een rijtje te zetten over hoe de verstoppingen zo goed mogelijk voorkomen kunnen worden. Op die manier kan een boel ergernis worden voorkomen. Niemand vindt het immers leuk om voor de zoveelste keer de afvoer te moeten ontstoppen.

Spoel haren niet door

We kennen allemaal wel de horrorverhalen van haren in het doucheputje. Vaak is de verleiding groot om deze haren maar door te spoelen. Het probleem van haren is echter dat ze niet oplossen in water. De haren raken eenmaal in de afvoer heel erg in de klit en zullen daar een kluwen van haren vormen. Wanneer er zich een oneffenheid in de afvoer vormt, bijvoorbeeld wegens etensresten, kunnen de haren zich daaraan hechten en kan zo een verstopping ontstaan. Probeer daarom haren in de douche niet door te spoelen in de afvoer, maar ze in de prullenbak te doen. Zo voorkom je dat er een verstopping optreedt.

Etensresten horen in de prullenbak

Een andere tip is om etensresten niet in de gootsteen of de vaatwasser achter te laten, maar om deze in de prullenbak te vegen. Denk hierbij aan borden waar nog etensresten op liggen en die anders met de afwas mee zouden gaan. Het is verstandiger om deze etensresten gewoon de prullenbak in te vegen. Op die manier kunnen de etensresten niet meer voor verstoppingen zorgen.

Call Now Button