038-7820507
24/7 bereikbaar

VAN VERSTOPPINGEN TOT LEKKAGES

EEN ERKEND LOODGIETERSBEDRIJF

ALTIJD BEREIKBAAR VOOR NOODGEVALLEN

SNEL TER PLAATSE IN ZWOLLE EN OMGEVING

Last van een toilet verstopping in Zwolle?

Een verstopt toilet kan vervelende problemen met zich meebrengen. Zo blijft er waarschijnlijk water in de toiletpot staan. Hierdoor kunnen uw behoeften mogelijk niet meer via de afvoer het riool bereiken en dat ziet er niet echt prettig uit. Daarnaast kan het hierdoor ook nog eens behoorlijk gaan stinken… Niet echt prettig, vooral wanneer u bezoek verwacht. Voor het ontstoppen van uw toilet kunt u een beroep doen op onze ontstoppingsdienst in Zwolle, maar er zijn ook een aantal dingen die u zelf kunt doen om de verstopping te verhelpen. Wat kunt u precies doen om een toilet verstopping in Zwolle te verhelpen?

De ontstopper

Vrijwel iedereen heeft wel een ontstopper in huis, dus een toilet verstopping kan binnen afzienbare tijd verholpen zijn. Weet u niet hoe u moet werken met een ontstopper? Het is vrij simpel. Plaats de onderkant van de ontstopper over de afvoer van het toilet heen. Is de afvoer te groot voor de ontstopper? Plaats hem dan in het water. Wanneer dit gelukt is, pompt u een paar keer stevig op en neer. Komt er van alles en nog wat naar boven? Grote kans dan dat uw toilet verstopping verholpen is. Indien dit geen effect heeft, is het nog niet direct noodzakelijk om loodgieter in te schakelen om het toilet te ontstoppen. Er zijn nog een aantal andere manieren om uw toilet verstopping te verhelpen.

Ontstoppingsveer

Wanneer een ontstopper geen effect heeft, denkt u mogelijkerwijs dat enkel een loodgieter nog uitkomst kan bieden. Dat is echter niet juist. Breng eens een bezoekje aan de plaatselijke bouwmarkt en vraag hier naar een ontstoppingsveer. Druk deze veer nu met uw hand zo ver mogelijk de afvoer in tot deze de verstopping bereikt heeft. Draai vervolgens aan het handvat, waarna de veer in een draaiende beweging verder uw afvoer ingaat. Grote kans dat uw toilet verstopping in Zwolle nu verholpen is en u uw toilet weer normaal door kunt spoelen. Lukt het u ook niet om met behulp van een ontstoppingsveer de afvoer van uw toilet te ontstoppen? Dan is er nog één laatste mogelijkheid om uw toilet te ontstoppen zonder een beroep te doen op de ontstoppingsdienst.

Ontstoppingsmiddel

Lukt het u niet om uw toilet verstopping te verhelpen met behulp van een ontstopper en een ontstoppingsveer? Dan is ontstoppingsmiddel mogelijk uw laatste redmiddel. Er zijn diverse goedjes te koop in de winkel, maar u kunt ook zelf een middeltje maken met behulp van bakpoeder (natriumcarbonaat) en azijn. Om uw toilet verstopping te verhelpen, giet u eerst een pak soda leeg in het toilet. Vervolgens doet u dit ook met een fles azijn. Laat dit een tijdje inweken en giet vervolgens een emmer met heet water in de toiletpot. Laat dit een nacht inwerken en spoel de ochtend daarop uw toilet door. Heeft ook dit geen effect? Dan is het toch echt tijd voor hulp bij de toilet verstopping in Zwolle.

Wij ontstoppen uw wc

Indien alle bovenstaande methoden geen effect hebben gehad, doet u er goed aan een loodgieter voor toilet verstoppingen in Zwolle in te schakelen. Ga vooral niet proberen om met allerlei scherpe voorwerpen uw toilet te ontstoppen. Hierdoor bestaat namelijk de kans dat er schade ontstaat aan uw afvoer. Dit kan uiteindelijk redelijk hoog in de kosten lopen. Schakel daarom een professional in om het probleem te verhelpen. Wij beschikken over de juiste apparatuur en de benodigde kennis om uw wc binnen korte tijd weer te ontstoppen. U weet dan wel zeker dat uw toilet op de juiste manier ontstopt wordt. Daarnaast zorgen onze loodgieters ervoor dat de kans op toekomstige verstoppingen tot een minimum beperkt wordt.

verstopping Zwolle