Vergeet niet je oude cv-ketel op tijd te vervangen

By 23 juni 2016Blog
loodgieter Zwolle Assendorp

Het zal je misschien zijn ontgaan, maar de kans is groot dat je cv-ketel alweer wat jaren oud is. Nu kunnen ze best wat hebben, maar na een jaar of tien tot vijftien wordt het echt tijd voor een nieuwe. Wees vooral waakzaam als de winter eraan komt. Een oude cv-ketel kan na de zomerstop vaak het extra werk niet aan om een woning warm te krijgen. En het is vervelend als hij juist dan kapot gaat.

Wat is er te krijgen

Als je eraan denkt om gewoon weer een verwarmingsketel aan te schaffen, dan kun je die optie alvast wegstrepen. Die ketel wordt namelijk niet meer verkocht in Nederland. Te oud en achterhaalt, inmiddels. Daarom kun je nu kiezen uit drie moderne modellen die geen warmte verliezen, zodat je niet of nauwelijks te veel aan stookkosten betaalt. Laat je hierover goed informeren, want de prijzen lopen erg uiteen.

Waarde van je huis gaat stijgen

Buiten dat de aanschaf van een nieuwe cv-ketel ervoor gaat zorgen dat je op jaarbasis veel minder hoeft te betalen aan stookkosten, zorgt het er ook voor dat je huis in waarde stijgt. Een goede cv-ketel staat namelijk gelijk aan een beter energielabel en daar houdt de huizenmarkt in Nederland van. Dus als je van plan bent om in de voorziene toekomst te gaan verhuizen, is het geen slecht idee om een nieuwe cv-ketel in overweging te nemen. Zo bespaar je op je stookkosten en verdien je er ook nog wat op.

Call Now Button