Een verstopping van uw riool of afvoer in Zwolle

Een verstopping van uw riool of afvoer kan behoorlijk vervelend zijn. Naast de stank die dit veroorzaakt, kan het water niet meer goed weg. Dankzij onze goede rioolservice behoort een verstopping in Zwolle snel tot het verleden. U kunt het beste contact met ons opnemen als u last heeft van een blokkade in uw afvoer of riool. Wij hebben de expertise in huis om dit probleem op te lossen. Door onze jarenlange ervaring is de loodgieter in Zwolle er snel achter waar het probleem vandaan komt. Lees hier meer over onze ontstoppingsdienst en verschillende soorten verstoppingen.

Inhoudsopgave

Waarom kiest u voor ons?

Direct bereikbaar in Zwolle en omgeving
24-uurs loodgietersdienst
Erkend loodgietersbedrijf!
Voordelige prijzen
verstopping Zwolle

Tips om verstoppingen te voorkomen

Verstoppingen zijn enorm vervelend. Daarom is het een goed moment om eens een aantal tips op een rijtje te zetten over hoe de verstoppingen zo goed mogelijk voorkomen kunnen worden. Op die manier kan een boel ergernis worden voorkomen. Niemand vindt het immers leuk om voor de zoveelste keer de afvoer te moeten ontstoppen.

  • Spoel haren niet door. We kennen allemaal wel de horrorverhalen van haren in het doucheputje. Vaak is de verleiding groot om deze haren maar door te spoelen. Het probleem van haren is echter dat ze niet oplossen in water. De haren raken eenmaal in de afvoer heel erg in de klit en zullen daar een kluwen van haren vormen. Wanneer er zich een oneffenheid in de afvoer vormt, bijvoorbeeld wegens etensresten, kunnen de haren zich daaraan hechten en kan zo een verstopping ontstaan. Probeer daarom haren in de douche niet door te spoelen in de afvoer, maar ze in de prullenbak te doen. Zo voorkom je dat er een verstopping optreedt.
  • Etensresten horen in de prullenbak. Een andere tip is om etensresten niet in de gootsteen of de vaatwasser achter te laten, maar om deze in de prullenbak te vegen. Denk hierbij aan borden waar nog etensresten op liggen en die anders met de afwas mee zouden gaan. Het is verstandiger om deze etensresten gewoon de prullenbak in te vegen. Op die manier kunnen de etensresten niet meer voor verstoppingen zorgen.

Een verstopping in Zwolle laten oplossen door onze rioolservice

Er zijn twee soorten verstopt riolering: blokkades in het hoofdriool en blokkades in de pijp die van uw huis naar de hoofdlijn loopt. Als andere mensen in uw omgeving klagen over riool problemen, dan is de oorzaak het openbare riool en het is aan de stad om te zorgen voor het probleem. Als de riolering een verstopping heeft door middel van een probleem in de wastafel, het toilet of en andere afvoer, dan ligt de oorzaak ergens in uw riool en kunt u het beste contact met ons opnemen. Wij werken al vele jaren in de regio Zwolle. Onze rioolservice heeft vele tevreden klanten geholpen.

Riool laten ontstoppen in Zwolle

Een riool kan op tal van manieren verstopt raken. Vaak hangt de verstopping samen met het onjuiste gebruik van het riool. Tegenwoordig gooit men gerust van alles door het riool heen, terwijl dit er helemaal niet voor gemaakt is. Enkele voorbeelden zijn:

  • Frituurpannen met frituurolie of –vet die geleegd worden boven de wc pot. Frituurvet zal stollen als het afkoelt en lost bovendien niet op in water, waardoor een verstopping hierdoor lastig weg zal gaan.
  • Washandjes, maandverband en andere verzorgingsproducten worden regelmatig doorgespoeld. Deze komen in een bocht vast te zitten, waarna er steeds meer vuil aan blijft hangen.

Op den duur is de verstopping zo hevig dat het water helemaal niet meer weg stroomt en de wc pot overstroomt. Het beste is het dus om een riool ontstoppen in Zwolle niet uit te stellen en dit zo snel mogelijk te laten plaatsvinden.

Riool ontstoppen? Ga niet direct ploppen

Een rioolontstopper zal eerst op zoek gaan naar de locatie van de verstopping. Vaak is dit voor een leek lastig te vinden, maar zal een professionele ontstopper dankzij zijn ervaring en apparatuur de verstopping snel kunnen lokaliseren. Als dit is gebeurd kan de verstopping worden verwijderd. Als het gaat om oplosbare producten zoals een berg wc papier, zal de verstopping worden doorgeprikt waarna het op kan lossen en verdwenen is. Bij overige producten, zoals de genoemde washandjes en dergelijke, zal de verstopping er uit worden gehaald.

Wanneer u zelf een poging doet, zal u al snel de verstopping verder de afvoer in duwen. U kunt daarom veel beter direct een loodgieter of ontstopper inschakelen dan zelf aan de slag gaan als u geen idee hebt waar de verstopping zich bevindt.

Last van een toilet verstopping in Zwolle?

Een verstopt toilet kan vervelende problemen met zich meebrengen. Zo blijft er waarschijnlijk water in de toiletpot staan. Hierdoor kunnen uw behoeften mogelijk niet meer via de afvoer het riool bereiken en dat ziet er niet echt prettig uit. Daarnaast kan het hierdoor ook nog eens behoorlijk gaan stinken… Niet echt prettig, vooral wanneer u bezoek verwacht. Voor het ontstoppen van uw toilet kunt u een beroep doen op onze ontstoppingsdienst in Zwolle, maar er zijn ook een aantal dingen die u zelf kunt doen om de verstopping te verhelpen. Wat kunt u precies doen om een toilet verstopping in Zwolle te verhelpen?

De ontstopper

verstopping zwolleVrijwel iedereen heeft wel een ontstopper in huis, dus een toilet verstopping kan binnen afzienbare tijd verholpen zijn. Weet u niet hoe u moet werken met een ontstopper? Het is vrij simpel. Plaats de onderkant van de ontstopper over de afvoer van het toilet heen. Is de afvoer te groot voor de ontstopper? Plaats hem dan in het water. Wanneer dit gelukt is, pompt u een paar keer stevig op en neer. Komt er van alles en nog wat naar boven? Grote kans dan dat uw toilet verstopping verholpen is. Indien dit geen effect heeft, is het nog niet direct noodzakelijk om loodgieter in te schakelen om het toilet te ontstoppen. Er zijn nog een aantal andere manieren om uw toilet verstopping te verhelpen.

Ontstoppingsveer

Wanneer een ontstopper geen effect heeft, denkt u mogelijkerwijs dat enkel een loodgieter nog uitkomst kan bieden. Dat is echter niet juist. Breng eens een bezoekje aan de plaatselijke bouwmarkt en vraag hier naar een ontstoppingsveer. Druk deze veer nu met uw hand zo ver mogelijk de afvoer in tot deze de verstopping bereikt heeft. Draai vervolgens aan het handvat, waarna de veer in een draaiende beweging verder uw afvoer ingaat. Grote kans dat uw toilet verstopping in Zwolle nu verholpen is en u uw toilet weer normaal door kunt spoelen. Lukt het u ook niet om met behulp van een ontstoppingsveer de afvoer van uw toilet te ontstoppen? Dan is er nog één laatste mogelijkheid om uw toilet te ontstoppen zonder een beroep te doen op de ontstoppingsdienst.

Ontstoppingsmiddel

Lukt het u niet om uw toilet verstopping te verhelpen met behulp van een ontstopper en een ontstoppingsveer? Dan is ontstoppingsmiddel mogelijk uw laatste redmiddel. Er zijn diverse goedjes te koop in de winkel, maar u kunt ook zelf een middeltje maken met behulp van bakpoeder (natriumcarbonaat) en azijn. Om uw toilet verstopping te verhelpen, giet u eerst een pak soda leeg in het toilet. Vervolgens doet u dit ook met een fles azijn. Laat dit een tijdje inweken en giet vervolgens een emmer met heet water in de toiletpot. Laat dit een nacht inwerken en spoel de ochtend daarop uw toilet door. Heeft ook dit geen effect? Dan is het toch echt tijd voor hulp bij de toilet verstopping in Zwolle.

Wij verhelpen uw wc verstopping

Indien alle bovenstaande methoden geen effect hebben gehad, doet u er goed aan een loodgieter voor toilet verstoppingen in Zwolle in te schakelen. Ga vooral niet proberen om met allerlei scherpe voorwerpen uw toilet te ontstoppen. Hierdoor bestaat namelijk de kans dat er schade ontstaat aan uw afvoer. Dit kan uiteindelijk redelijk hoog in de kosten lopen. Schakel daarom een professional in om het probleem te verhelpen. Wij beschikken over de juiste apparatuur en de benodigde kennis om uw wc binnen korte tijd weer te ontstoppen. U weet dan wel zeker dat uw toilet op de juiste manier ontstopt wordt. Daarnaast zorgen onze loodgieters ervoor dat de kans op toekomstige verstoppingen tot een minimum beperkt wordt.

Ontstoppingsdienst Zwolle

Door onze innovatieve en moderne technieken, kunnen wij er snel achter komen waar de blokkade zit. Wij zullen met onze apparatuur deze blokkade weghalen, zodat het riool weer naar behoren gaat functioneren.

Wij zijn bereikbaar voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Neemt u contact met ons op als u meer wilt weten.

Neem contact op

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem dan contact met ons op. Wij zullen u 24/7 te woord staan. U kunt bij ons terecht voor alle loodgieterswerkzaamheden.

Menu
Call Now Button