Waarom mensen steeds meer een urinoir aan laten leggen

Blog

Tijdens onze dagelijks werkzaamheden als loodgieters, herkennen wij vaak als mensen steeds meer van een bepaalde toepassing in huis gebruikmaken. Zo zien we bijvoorbeeld al enige tijd dat meer en meer huishoudens een kokend water kraan in de keuken hebben en een douche met stoomcabine functionaliteit in de badkamer. De laatste tijd herkennen wij weer een nieuwe trend die in aankomst is. Wij worden namelijk steeds vaker ingehuurd voor een urinoir aanleggen in huizen van particulieren. Dat het om woningen gaat zeggen we erbij omdat we normaal gesproken urinoirs alleen op toiletten in bijvoorbeeld kroegen zien hangen. Het is dan ook een logische vraag waarom mensen steeds meer een urinoir aan laten leggen.

Nieuwe woningen en urinoirs

Wij vermoeden dat de opkomende trend van het aanleggen van urinoirs te maken heeft met de manier waarop nieuwe woningen tegenwoordig worden gebouwd. In het alsmaar drukker bevolkte Nederland worden woningen namelijk steeds kleiner gebouwd. Men is ook wel steeds beter geworden om zoveel mogelijk uit een kleine ruimte te halen met de inrichting van een woning. Er zullen echter toch een aantal dingen ontbreken als minder oppervlakte beschikbaar is in het huis of appartement. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u enkel een losse toiletruimte heeft en geen wc in de badkamer. Hier is geen ruimte voor een volledige wc-pot. U kunt echter wel vaak een urinoir in de kleine badkamer kwijt. Dit is handig omdat u binnen een gezin hierdoor ’s ochtends tegelijk kunt plassen. Zo is er dus een duidelijk verband tussen nieuwe woningen en een urinoir aanleggen.

Waterleiding en afvoer aanleggen

Om een urinoir in uw badkamer, schuur, toiletruimte of waar dan ook in uw woning te realiseren zal een loodgieter langs moeten komen om een waterleiding en afvoer aan te leggen. Urinoirs behoren niet tot het sanitair dat in iedere standaard woning voorkomt. In tegenstelling tot wc potten, wasmachines en wastafels vindt u voor een urinoir aanleggen niet standaard de benodigde aansluitingen in uw woning. Voor een loodgieter is het echter een makkelijke taak om dit aan te leggen. Hij of zij kan een bestaande waterleiding verlengen en deze op de juiste hoogte uit de muur laten steken op de plek waar u het urinoir wilt plaatsen. Daaronder moet ook een afvoerpijp in de muur verwerkt worden die moet aansluiten op de riolering, zodat het afvalwater netjes wordt afgevoerd.

Waarom kiest u voor ons?

De cv expert
24-uurs loodgietersdienst
Direct beschikbaar
Voordelige prijzen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button