Wanneer is een cv-ketel aan vervanging toe?

CV-Ketel Onderhoud Zwolle
Blog

De gemiddelde levensduur van een cv-ketel ligt doorgaans tussen de 12 en 15 jaar. Er zijn echter ook genoeg ketels die het langer volhouden dan 15 jaar. Veel inwoners van Zwolle gaan er klakkeloos vanuit dat hun ketel de gemiddelde levensduur zonder problemen haalt. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Wij zien namelijk ook vaak genoeg dat ketels de 12 jaar niet eens halen. Dit gebeurt vaak bij ketels die niet of nauwelijks onderhouden worden. Werkt jouw ketel niet meer? Dan betekent dit overigens niet dat je deze direct moet vervangen. Nee, want mogelijk is er enkel sprake van een storing. Maar wanneer is jouw ketel dan wel aan vervanging toe? Wij vertellen het je in deze tekst!

Vervang de ketel wanneer de levensduur bereikt is

Heeft jouw cv-ketel de gemiddelde levensduur bereikt? Dan doe je er goed aan het apparaat te vervangen. Gebruik de ketel bij voorkeur nooit langer dan 15 jaar. Waarom niet? Omdat dit een aantal problemen kan veroorzaken. Bij oude ketels komt vaak sneller koolmonoxide vrij. Dit kan ervoor zorgen dat je hoofdpijn krijgt en je misselijk voelt. Indien je een te grote dosis van dit geur en kleurloze gas inhaleert, kan dit zelfs een dodelijke afloop hebben. Bovendien krijg je eerder te maken met een storing wanneer jouw ketel ouder dan 15 jaar is.

 

Koop nooit zomaar een nieuwe ketel

Indien er geen warm water meer uit de kraan komt, denken sommige Zwollenaren dat het tijd is voor een nieuwe ketel. Koop echter nooit op eigen houtje een nieuwe cv-ketel. Waarom niet? Omdat je mogelijk nog wel een tijdje vooruit kunt met de huidige. Om hier zeker van te zijn, raden wij je aan om een loodgieter langs te laten komen. Hij kan jouw cv-ketel namelijk inspecteren. Mogelijk is het voldoende om een enkel onderdeel te vervangen om de storing te verhelpen. In dat geval is het dus niet nodig om een nieuw apparaat aan te schaffen. Adviseert hij jou om een nieuwe cv-ketel te kopen? Doe dit dan vooral. De loodgieter kan jou bovendien vertellen welke ketel in jouw situatie het beste is.

Waarom kiest u voor ons?

De cv expert
24-uurs loodgietersdienst
Direct beschikbaar
Voordelige prijzen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button